Spørsmål:
Hva skjer når en by er i karantene og visumet mitt utløper
Pierre Chevallier
2020-01-23 20:56:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En venn av meg er for tiden i Wuhan, Kina, da byen er satt i karantene.

Han er europeisk statsborger og hadde dermed laget et turistvisum for å besøke familien til kona for det nye månens nye år, men ble fanget midt i karantene og lukkingen av byen, da han snart vil dra. Han har utvidet visum, og alt er bra for ham, men denne situasjonen fikk meg til å tenke:

Si at noen reiser til en by som Wuhan, og de burde dra i morgen for å reise hjem, og visumet deres handler om å utløpe og byen uventet er låst under karantene.

  1. Hva ville denne situasjonen vært?
  2. Ville de være ulovlig i landet?
  3. Er det noen spesiell lov som dekker disse situasjonene, eller er det en internasjonal avtale?

Bare for å avklare, jeg stiller dette spørsmålet bare av ren nysgjerrighet, jeg er for øyeblikket ikke i denne situasjonen.

Om noens tilstedeværelse i et land er lovlig, er generelt et spørsmål for landets lover.Å forhindre at noen drar og deretter utsette dem for negative konsekvenser for ikke å ha dratt, er absolutt urettferdig, men det er ingen internasjonale avtaler som påvirker en persons tillatelse til å bli på et fremmed lands territorium med mindre personen er flyktning eller er statsløs.Hvis det er en spesiell lov for denne omstendigheten, vil den bli funnet i kinesisk lov, så jeg kan ikke svare.
Mer vanlig, men i prinsippet den samme situasjonen, er når du blir forhindret fra å reise på grunn av naturlige hendelser som flom eller vulkanforstyrrelser.Jeg har aldri hørt om slike saker som blir forfulgt hvis du blir tvunget til å oversette visum når det absolutt ikke er noen måte for deg å forlate landet.Jeg forventer til og med at kinesiske myndigheter skal være pragmatiske i denne situasjonen og ikke ilegge noen sanksjoner for slike forsinkelser.
@Tor-EinarJarnbjo I en tid med automatisert alt, er jeg ganske sikker på at det i det minste er noen land der du i denne situasjonen, hvis du ikke hadde varslet de rette myndighetene og adressert problemet, automatisk ble markert som et "overspill", og truetfremtidig reise eller gjøre det mye mer komplekst.Som anbefalt i svaret nedenfor, bør man definitivt sørge for at de tar de trinnene som kreves, slik at statusen tar hensyn til situasjonen.
@jcaron Ikke sikker på det, og avhengig av hvor du er strandet og ute av stand til å reise, kan det være at det ikke er noen rette myndigheter å ta tak i.Selv i dette tilfellet vil jeg ikke ta for gitt at innvandringsmyndighetene (hvis det er noen) i Wuhan har kapasitet til å håndtere alle utlendinger der med et lignende problem.Jeg kan ikke se hvorfor man ikke med rimelighet kan anta at dette kan løses ved grensen når man går ut, hvis du fremviser bevis (hotellbestillinger, traing / flybilletter eller lignende) for at du faktisk var strandet i Wuhan.
Din venn bør i det minste informere den aktuelle ambassaden (eller en hvilken som helst annen europeisk konsulær myndighet) om sin tilstedeværelse i karanteneområdet.Dette vil hjelpe hjemmemyndigheter til å fortsette å overvåke situasjonen, i noen ekstraordinære situasjoner for å gi evakuering, og ambassaden vil trolig gi råd til den europeiske borgeren om visumforlengelse.
@usr-local-ΕΨΗΕΛΩΝ, det er mange steder i verden hvor det ikke er mulig å kontakte et konsulat hvis det ikke er tillatt å reise.
Jeg vil merke at de tillater biler å dra hvis alle blir testet (https://www.nytimes.com/2020/01/22/world/asia/china-coronavirus-travel.html), så han kan fortsatt være i stand til åforlate byen
[Beslektet spørsmål for "fast i USA."] (Https://travel.stackexchange.com/q/154896/31076)
To svar:
Matt Douhan
2020-01-23 22:26:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medisinske nødsituasjoner (som dette absolutt er siden de har satt karantenen i byen) er en gyldig grunn til visumforlengelse. Forsikre deg imidlertid om at du varsler de relevante myndighetene ASAP.

Ikke tro at du bare kan bli til karantene er løftet, og la det gå som vanlig uten ordentlig utvidelser osv.

Kontakt straks relevante myndigheter og finn ut hva prosedyrene er i dette spesielle tilfellet. Så lenge du gjør dette på riktig måte, bør du ikke ha noen problemer.

Hvorfor skriver folk VISA i alle hovedsteder?
I tillegg bør en reisende som befinner seg i karantene i et fremmed land kontakte nærmeste konsulat for råd og støtte
@MichaelHarvey Fordi de ser kredittkortselskapet gjøre det og tror de må også, selv om det betyr noe annet.
Hvem er "relevante myndigheter" i dette tilfellet?
Jeg tror "de relevante myndighetene" ville være PSB som presentert i Mark Johnsons svar lagt ut ovenfor.
@DJClayworth for meg det iPad automatisk stavekontroll
@NateEldredge PSB og midlertidig oppholdstillatelse håndteres av nærmeste politistasjon, slik at de skal kunne hjelpe
@MichaelHarvey Noen skriver på telefoner, telefonens autokorrektur vil velge 'VISA' fremfor 'visum' fordi folk snakker om VISA-kort oftere enn de gjør om faktiske visum.
Telefonkorreksjon (i det minste min Android) gir et valg mellom hva som er skrevet og telefonens foreslåtte tekst.hvis dette ignoreres, anses ja, telefonens tilbudte korreksjon å være akseptert.
@MichaelHarvey Ja, hver telefon gjør dette.
Så brukeren har alltid valget om å godta telefonens forslag, eller fortsette med sin egen tekst.
Det kan sikkert være problemer senere, men hvorfor skulle et bortfalt visum hindre deg i å forlate et land som du ikke lenger har tillatelse til å være i?
@Mazura avhengig av hvilken type visum og arbeidstillatelse du har, eller i dette tilfellet hadde, alvorlighetsgraden av din forbrytelse er forskjellig.Kina i noen år med utløpt visum, og da vil du finne at du mest sannsynlig må fullføre en fengselsstraff og en heftig bot før du får lov til å dra.
Hva med om det var USA?Mater de deg tre kvadratmåltider om dagen til de bestemmer seg for å sette deg gratis på et fly?
@Mazura kan ikke snakke for USA da jeg ikke har noen kunnskap om hvordan det fungerer der.
Mark Johnson
2020-01-24 02:14:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et tilfelle av force majeure , som lov om utgangs- og innreiseadministrasjon i Folkerepublikken Kina bruker i to tilfeller. Dessverre ikke for denne situasjonen:

  • punktlig utgang umulig på grunn av force majeure

men artikkel 55 (uforutsett ankomst til Kina) sier at du må

Rapporter umiddelbart til nærmeste grenseinspeksjonsmyndighet eller lokale offentlige sikkerhetsorgan, og godta tilsyn og administrasjon.

Siden alle besøkende er pålagt å registrere seg hos offentlig sikkerhetsbyrå (PSB) uansett:

Fra FAQ Kina: Utenlandske statsborgere må registrere sin bolig hos det lokale politiet innen 24 timer :
Utenlandske statsborgere i Kina må registrere sin midlertidige opphold hos det offentlige sikkerhetsbyrået (PSB). Videre er registrering en forutsetning for å sende inn en søknad om nytt visum, oppholdssertifikat eller oppholdstillatelse til PSB Exit-Entry Division.

Jeg antar at du allerede er registrert (hotell gjør dette for deg, se Q3; ellers Q4).

Q6: Hvilket bevis på registrering vil bli gitt til deg når du registrerer deg?

Dette sier at du skal ha en Registreringsskjema for midlertidig Opphold

3

Q7: Hvis din søknad til PSB om nytt visum, oppholdssertifikat eller oppholdstillatelse venter, kan du bruke kvittering for å registrere seg?

Hvis du har søkt et sikkerhetsbyrå om avgangsinnreise for et nytt visum eller oppholdstillatelse, bør du (i det minste teoretisk ) kunne bruke kvittering for din ventende søknad til å registrere din midlertidige bolig.

Siden det nå er klart at du ikke kan dra, bør du nå søke om et nytt visum eller oppholdssertifikat i løpet av varigheten force majeure .

(Kommentar fra @MattDouhan: PSB, hvor du registrerer deg, er faktisk nærmeste politistasjon - så de burde kunne hjelpe.)

Siden det burde være klart at du ikke kan dra, dette vil sannsynligvis bli lagt merke til i det byråkratiske systemet og kan være til hjelp når du reiser.

Siden du ved å registrere deg på nytt hos PSB, følger du eksisterende regler under force majeure , er det ingenting mer du kan gjøre. Å gjøre ingenting i det hele tatt ville være en feil.

Det anbefales sterkt å informere ambassaden eller nærmeste konsulat om din nåværende situasjon.

Dette bør inneholde bilder av

  • Passets hovedside
  • sider med visum og innreisestempel
  • alle Registrering Form for midlertidig opphold som du kan ha

slik at en konsulattjenestemann vil ha all relevant informasjon som muligens er nødvendig.


Kilder):

Og PSB der du registrerer deg er faktisk nærmeste politistasjon, så de skal kunne hjelpe


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...