Spørsmål:
Ikke-AT landsborger som besøker Antarktis med ikke-AT land registrert fartøy (yacht) - trenger jeg tillatelse og hvorfor?
Max
2015-10-19 11:00:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min bestefar har vært en lystseilermann i mer enn et halvt århundre, han er nå pensjonist og har nå alt han trenger for å oppfylle sin drøm: å seile til Antarktis.

Men han er statsborger i Moldova, som ikke deltar i Antarktis traktatsystem og aldri har gjort det. Flaggelandet til yachten er også Moldova. Som sådan krever moldoviske myndigheter ikke å få tillatelse til å besøke Antarktis på en yacht. I løpet av reisen ville det heller ikke være noen borgere av noe parti i Antarktistraktaten på båten. Bare min bestefar og hans venner, som også er statsborgere i Moldova.

Planen er å besøke Marie Byrd Land på båten min, og spørsmålet er: Trengs det tillatelse eller noe slags visum til Antarktis? Hvis ja, hvor kan det fås og hvorfor trenger en statsborger som ikke er AT-land en?

Fordi regjeringen vår først ikke krever noe for en slik tur og hilsen Antarktis som en nøytral sone. Moldova deltok aldri i Antarktis-traktaten. For det andre nevner det offisielle nettstedet til sekretariatet for Antarktistraktaten bare at borgere i AT-land må få tillatelse. Hva med situasjonen vår? Vi planlegger ikke å besøke noen antarktisk forskningsbase eller lignende ...

Tillegg nr. 1. Nei, han leste ikke Yacht World. Tillegg 2. Korttidsstigning i MBL-kysten er planlagt, men forlater hovedsakelig ikke båten. Direkte ord: "Få timer landbesøk på anbud noen ganger, ikke noe mer. For fotografering og glade smil." Håper, du ble med rette forstått av meg, Gayot Fow.

Beklager, jeg er ikke glad i seiling. Men jeg vil spørre bestefaren min. Jeg antar at hvis det ikke er noen russisk eller rumensk (språk, som snakkes i Moldova) språkversjon av bladet, er svaret nei - han kan bare ikke lese på engelsk.
@GayotFow Den siste delen er definitivt ikke sant, en tillatelse fra en signatær er nok, noe som får meg til å tvile på resten. Det hele er ikke ment som et slags spesielt innvandringsregime.
@Max (+1) Jeg omformulerte spørsmålet litt for å gjøre det mer lesbart, jeg håper det er OK.
@GayotFow Jeg får se om jeg kan finne gode referanser for et svar men i mellomtiden se f.eks. https://www.gov.uk/guidance/visits-to-antarctica-how-to-apply-for-a-permit “Du trenger ikke tillatelse til: [...] ekspedisjoner organisert i og godkjent skriftlig av en annen kontraherende part (land) til miljøprotokollen til Antarktistraktaten. ”
Når det gjelder spørsmålet "hvor kan det fås", er den spesifikke reisen viktig, hvor ville din bestefar dra til Antarktis?
Kan vi flytte dette spørsmålet til Law stackexchange? Mens du til og med har lov til å besøke Antarktis uten tillatelse til å krysse de skrikende sekstitallet med ekstremt storm og kaldt vær med sporadiske freak bølger ... du er ganske oppmuntret. Det jeg virkelig bekymrer meg for er flytende is [som kan fange eller til og med ødelegge skipet ditt] (https://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_Trans-Antarctic_Expedition) hvor erfaring ikke vil hjelpe deg. Og Marie Byrd Land er langt borte fra alle stasjoner.
Hvorfor spesielt Marie Byrd Land? De aller fleste private cruise går til halvøya, som er vesentlig mer tilgjengelig - mye mindre havis selv om sommeren. Tillatelser kan være minst av hans bekymringer ...
Nå er det det jeg * kaller * et 'reisespørsmål'.
@Andrew Jeg er forvirret over det også. Min første tanke var at det hadde noe å gjøre med tilnærmingsretningen; men Marie Byrd land er heller ikke i nærheten av noe; rett nord er det ingen større landfall før Alaska.
@DanNeely MBL er (veldig grovt) den "uavhentede sektoren" - det området er ikke en del av noen av de suspenderte territoriale kravene - og det kan være at han trodde det ville være lettere når det gjelder tillatelser? Men som nevnt, det er ikke slik tillatelsessystemet fungerer ...
@Andrew Jeg antar at det er fornuftig når det gjelder en oppføring i filen med dårlig idé.
@Max gjorde bestefaren din det?
To svar:
Max
2015-10-20 13:49:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Offisielt svar fra Amanda Lynnes , Communications & Operations Assistant for IAATO - International Association of Antarctica Tour Operators:

Kjære Maxim ,

Tusen takk for at du kontaktet IAATO. Ingen grunn til å be om unnskyldning for engelsken din - den er veldig bra!

Fordi Moldova ikke er et Antarktis traktatparti, er du statsborger i Moldova og yachten din blir også flagget til landet, det er mulig for deg å reise til Antarktis uautorisert (uten tillatelse). Dette er ikke anbefalt av det bredere antarktiske samfunnet, og prosessen for å få tillatelse er en god måte å forberede seg på. Hvilken havn hadde du tenkt å stoppe før du dro til Antarktis, og når håpet du å dra? Det er mulig at du kan få tillatelse fra det siste landet du besøker før du reiser til kontinentet, f.eks. Chile, Argentina, New Zealand osv.

Med beste ønsker, Amanda


Offisielt svar fra José Luis Agraz , informasjonsansvarlig for ATS - Antarktis traktatens sekretariat:

Kjære Maxim,

Takk for at du kontaktet oss.

Som nevnt i meldingen din, hvis ditt nasjonalitetsland Moldova ikke krever innbyggerne noen form for tillatelse til å reise til Antarktis, vil du trenger ikke å utføre noen ekstra ledelse.

Antarktis-traktatens forpliktelser gjelder bare statsborgere fra noen av de 53 kontraherende og tilgangspartiene.

Jeg ønsker deg lykke til på reisen din til Antarktis.

José Luis Agraz

Du vet ... * at * vil være et ** eventyr ** i den mest ubestridelige forstand. Lykke til, forbered deg ordentlig, vær forsiktig, og hvis du virkelig gjorde det .... fortell historien din.
Kan jeg stille et spørsmål ? Hvor stor er båten og hvor mange mennesker reiser?
Det er ganske mye ombygd versjon av det gamle russiske kjøle- og trålfartøyet, MPC-225 (prosjekt 1322P). Min bestefar og vennene hans bygde om skipet i omtrent ti år. Det ble VELDIG mye arbeid gjort og mange ekstreme moderniseringer fullført. For eksempel ble nedkjølt lasterom gjort om til drivstofftank og utvidet drivstoffkapasiteten x6 ganger, noe som gjør dagens yacht til transpacific oceangoing evne.
Du kan se hovedegenskapene til BASIC-fartøyet (ikke omgjort) her: http://soviet-trawler.narod.ru/pages_r/ussr/1322r_r.html Og det ville være 4 eller 5 personer på båt under reisen, alle gamle menn med stor opplevelse på motorbåter. Unnskyld for engelsken min.
Jeg vil virkelig gjøre oppmerksom på uttrykket "ikke anbefalt av det bredere antarktiske samfunnet", som kan oversettes mer effektivt som: dette er veldig, veldig farlig hvis du ikke er godt forberedt. Papirarbeid er hovedsakelig en måte å sikre at du gjør det trygt i stedet for å forhindre at folk går. Jeg vil ikke høres for negativt ut, men jeg vil bare sørge for at du får dette!
@Max Jeg må si at båten din i det minste er en hyggelig overraskelse, en 23 meter lang tråler er akkurat den typen skip du trenger for slike farvann. Jeg fryktet at du gikk inn med et nøtteskall. Blimey, det kan virkelig ordne seg. Jeg holder fingrene krysset for dere alle.
@Andrew det er mulig at innhenting av tillatelsen krever mye papirarbeid som ikke er relatert til sikkerhet i seg selv.Å unngå den kjedelige papirarbeidsdelen og fokusere på de nyttige delene kan potensielt spare mye hodepine.
Relaxed
2015-10-19 12:52:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår om bestefaren din skal få tillatelse, på hvilket grunnlag og hva de praktiske konsekvensene kan være, men han kan uansett få tillatelse fra hjemlandet / siste havn ring før du når Antarktis . Så det å være moldovisk statsborger på et moldovisk fartøy hindrer ikke deg i å søke om tillatelse. et fremmed språk, men hvis han trenger tillatelse eller bestemmer seg for å få en ut av overflod av forsiktighet, er det alltid en mulighet. Avhengig av planene hans, kan han dermed søke om tillatelse fra Australia, Chile eller Argentina.


Jeg vil prøve å legge til flere detaljer og kilder for alt det senere, men som et eksempel, vurder dette veiledning fra UK Foreign & Commonwealth Office:

Enhver person på en britisk ekspedisjon til Antarktis […] må søke om tillatelse til Polar Regions Department of Foreign & Commonwealth Office (FCO).

En britisk ekspedisjon er en organisert i Storbritannia, eller en der det siste avgangsstedet for Antarktis er Storbritannia, et britisk oversjøisk territorium eller en kroneavhengighet.

Se også http://www.yachtingworld.com/blogs/elaine-bunting/skipper-of-missing-yacht-berserk-detained-3313
Andre nyttige ting å se på - IAATOs seilveiledning, http://iaato.org/en_GB/yachts; Sally & Jerome Poncets bok (den definitive, tror jeg) - http://www.era.gs/resources/soc/; og ATCM-veiledningen (2014) - http://www.ats.aq/documents/ATCM37/ww/atcm37_ww007_e.pdf
ATCM-veiledningen er også tilgjengelig på russisk - http://www.ats.aq/documents/ATCM37/ww/atcm37_ww007_r.pdf


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...