Spørsmål:
Kan et pass overleve en utilsiktet tur gjennom en vaskemaskin?
Garrett Albright
2014-02-07 00:23:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da feilen ble oppdaget og passet hentet fra lommen på en skjorte i tørketrommelen, var det absolutt fuktig og omslaget og mange sider hadde krøllet seg, men kanskje det kan reflekteres av en bunke tunge bøker eller noe. Blekket på sidene, inkludert ett viktig visum, ser ut til å være fint og fremdeles leselig. Ikke sikker på om det er noe mikrochip eller noe som nå er slengt. Dette er et ganske nytt amerikansk pass utstedt sent i 2013, hvis det betyr noe.

Be om en venn.

Se også http://travel.stackexchange.com/questions/21090/biometric-passport-how-can-i-know-if-the-chip-is-still-working-does-it-matter
+1 siden jeg ved et uhell vasket både NZ og britisk pass nesten nøyaktig slik spørsmålet ble stilt. Jeg har sjekket med begge utstedere, NZ passkontor sa utskifting, den britiske sa at det sannsynligvis var ok. Jeg kommer tilbake til Storbritannia om tre uker med det ødelagte britiske passet for å prøve først og et nytt NZ-pass som en sikkerhetskopi for i det minste meg på turistvisum, slik at jeg kan få et nytt pass mens jeg er der. Vil rapportere tilbake hvordan det går.
Takk for tilbakemeldingen, alle sammen. Jeg tror jeg kommer til å bare fortsette og få et nytt pass og visum. Nå som den fuktige har hatt tid til å tørke helt, ser den virkelig råtten ut, og jeg har nok tid før neste tur til å gå gjennom hele prosessen. Det vil være dyrt, men jeg må kritisere det opp til en livstime. ... Jeg mener, min venn. Min venn skal skaffe seg et nytt pass. Og livstime.
Tre svar:
Karlson
2014-02-07 00:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er en retningslinje fra statsdepartementet når du skal bytte pass hvis det har blitt skadet.

Ta en titt på Ofte stilte spørsmål for å se om vennen din vil krever dette. Og fra det du beskriver gjør han.

Paul Raftery
2014-02-07 00:45:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For mange år siden hoppet jeg i et svømmebasseng med passet i baklommen (college dager ...) og hadde det samme dilemmaet, så jeg forstår situasjonen din. Det er vondt (spesielt for et helt nytt pass), men jeg vil absolutt anbefale å endre det hvis det er betydelig skade. Mange innvandringspersonell vil avvise deg ved grensen, og om du får et nytt pass, kommer virkelig an på om du er villig til å risikere det.

Noe å vurdere når det gjelder det viktige visumet som for øyeblikket er i passet: Land der passinnehaveren må ha visum for å komme inn, vil sannsynligvis være enda strengere når det gjelder et skadet pass ...

Jeg godtok Karlsons svar siden det hadde lenken, men jeg setter pris på historien din også.
user640916
2014-02-07 09:56:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For noen år siden glemte jeg passet mitt i en lomme og la det i vaskemaskinen. Det så ganske ille ut, men tørket godt ut, stemplene var fremdeles synlige. Jeg krysset grenser for mer enn 10 land med den uten problemer, fikk alle slags visum i den og fikk ikke en ny før den var full. Så jeg ville ikke bekymre meg for det, og det får deg til å se ut som en veldig erfaren reisende. Det var ikke et amerikansk pass.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...