Spørsmål:
Hva var en forsikringsautomat på en flyplass, og hva slags forsikring solgte de?
msh210
2014-03-21 10:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Handlingen til 1952-romanen Prisoner's Base finner sted i 1952 i New York. I kapittel 15 skriver forfatteren med stemmen til en av karakterene:

Noen sjåfører fra PD [= politiavdeling] biler liker å ha en unnskyldning for å tråkke på den, og noen don ' t. Den gjorde. Han brukte ikke mye støy, men mye bensin, og da han gikk i fjerde klasse, hadde en feiljustert lærer fått ham til å skrive fem hundre ganger, "En glipp er så god som en mil," og den sank inn. har klokket oss fra 230 West Twentieth Street til 240 Center Street. Da jeg kom ut fortalte jeg ham at han skulle ha en forsikringsautomat, som de på flyplassene, installert på dashbordet, og han gliste i minnelig retning. "Imponerte deg, gjorde det, knopp?"

Hva var "de [forsikringsautomatene] på flyplassene" og hvordan fungerte de? Hva slags forsikring solgte de? Hvem kjøpte den, og hvorfor? Og hvordan kunne forsikring selges via en salgsautomat (i 1952, før automatisk personlig informasjon), uten å vite kjøpers risikonivå?

Det at et fly kommer til å krasje, avhenger vanligvis ikke av kjøpers risikonivå.
Noen forsikringer selges uten mye risikovurdering (alle får samme premie / dekning): Reiseavbestilling eller bagasjeforsikring (jf. Annonser du ser når du kjøper billett) og redningsforsikring for vintersport er to eksempler jeg la merke til. Hovedproblemet er at premien kan være bratt for personer som har lavere risiko. Risikovurderingen for bilforsikring for eksempel har som mål å tiltrekke utvalgte kundegrupper med mer attraktive priser.
Noen selges også fortsatt på salgsautomater. Vintersportsforsikring selges til og med uten legitimasjon, jeg tror du bare dekkes hvis du har bevis på forsikring på deg.
Flyforsikring (men ikke fra en salgsautomat) omtalt i filmen [Flyplass] (http://en.wikipedia.org/wiki/Airport_ (1970_film)).
Jeg husker disse salgsautomatene på Winnipeg flyplass i 1974 Det tok kvartaler, men jeg husker ikke hvor mange.
Fire svar:
uncovery
2014-03-21 11:26:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disse maskinene ser ut til å ha vært ganske vanlige. Her er et bilde av en:

enter image description here

Det ble til og med patentert, men dessverre avslører patentet ikke den økonomiske bakgrunnen. Fra denne rettssaken kan du imidlertid lese om prosessen med å gjøre et slikt kjøp:

Retningslinjene angir følgende spesifikasjoner: "Ikke kjøp Mer enn totalt $ 62500 Hovedbeløp - heller ikke for reiser med andre enn planlagte luftfartsselskaper. Denne policyen dekker kun på enveis tur med mindre billetten kjøpes før avreise. " Under denne trykte erklæringen er det gitt et bokseskjema for innføring på de riktige linjene med det forsikrede navn, mottakerens navn og adresse, avgangssted og destinasjon, omfanget av reisen som på en enveis eller tur-retur billett , datoen, den viktigste forsikringssummen ($ 62 500), premiebeløpet ($ 2,50) og den forsikredes underskrift. Bevisene viser ikke klart om automatens blenderåpning avslørte hele den øverste delen av policyen, inkludert den trykte advarselen om beløp og dekning for reise på "ruteflyselskaper", eller bare skjemaet for personopplysningene og flyinformasjonen som kjøperen skal oppgi. Etter å ha mottatt policyen, sendte Mr. Steven, med konvolutten som ble levert av maskinen, den til sin kone.

Rettssaken peker imidlertid allerede på vanskelighetene med en slik forsikring og problemene som oppstår. Det er til og med et papir som siterer denne rettssaken som et eksempel på disse spørsmålene. Dette var et problem spesielt fordi en slik flyforsikring var rutinemessig tilgjengelig på flyplasser over hele USA som bemerket i flere dokumenter lagt ut online.

lambshaanxy
2014-10-07 15:17:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Var"? Reiseforsikringsautomater er levende og vel i det underlandet med salgsautomater, Japan ! Ryokouhoken-jidouhanbaiki (旅行 保 険 自動 販 売 機) finnes den dag i dag på de fleste større japanske flyplasser. For eksempel har JII maskiner på 8 flyplasser, og her er en rad på Kansai Int'l:

enter image description here

(med tillatelse dette fyr)

Når det gjelder hvordan de fungerer osv., er det egentlig ikke annerledes å kjøpe reiseforsikring online: du forteller dem hvor gammel du er, hvor du skal, hvor lenge og om du planlegger å delta i fjellsykling mens sverd svelger, og de spytter ut et tilbud basert på profilen din. Sveip kredittkortet ditt, eller gi det gode gamle kontanter, og ta-dah, du er klar.

Zane
2014-03-21 21:00:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg husker at en gang på 90-tallet så jeg noe slikt på Charles de Gaulle lufthavn i Paris.

Selvfølgelig annerledes design - lignet mye mer på en tidssalgsmaskin. forsikringer for en enkelt flytur.

Var til og med fristet til å kjøpe en da den var ganske billig.

Synd at jeg ikke husker detaljer, og ingen bilder. Men jeg tror en del av det var å oppgi adressen til mottakeren, og at du ville få en konvolutt for å sende en kopi av forsikringspolisen til mottakeren (i mitt tilfelle min kone). På en eller annen måte trodde jeg dette ville være en slags morsom suvenir.

Så det ser ut til at disse maskinene fortsatt eksisterer et sted, eller i det minste fortsatt på nittitallet.

Russell McMahon
2015-05-24 17:05:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har endret dette fra en kommentar ettersom det er langvarig, og selv om det ikke er strengt tatt opp bokstavene i spørsmålet, adresserer det ånden, og legger til noen advarsler.

Tilsvarende funksjonalitet til en forsikringsselger oppnås ofte nå til dags når en online billett blir kjøpt som en del av den totale transaksjonen, ved å bruke helt kunde-maskin prosesser. "Maskinen" er nå en Internett-tilkoblet datamaskin eller egentlig programvaren som kjører på et eksternt system. Forsikringen dekker på det meste flyet som bestilles. Det er vanligvis livsforsikring med godtgjørelse for tap av bagasje hvis dette også skjer når du dør. Jeg har ikke sett bredere 'reiseforsikring' tilbudt på denne måten.

Med mindre kjøperens kjente reiseprofil inkluderer en kjent tilbøyelighet til innsjekkede bomber, eller håndkniver og lignende, så er deres risikoprofil. for den ene flyvningen som er involvert, bør være omtrent den samme som for alle de andre ombord.

Advarsel - Kjøper Vær forsiktig - "Forsikring" er kanskje ikke det den ser ut til :-(:

Noen ganger får du ikke bare det du tror du få, men få en betydelig negativ avkastning for pengene dine. Les alltid de små skriftene når du arbeider med selskaper som du ikke er 101% trygg på. (Det burde være de fleste av dem.) Fordi ...

Vi ble tilbudt en slik "forsikring" på en flytur fra Yogyakata til Kuala Lumpur. Flystien var helt på indonesisk territorium, bortsett fra helt på slutten der den dreide 90 grader motsatt KL og fløy inn i det malaysiske luftrommet.

Jeg leste det med små bokstaver. Retningslinjene ekskluderte ulykker i luftrommet i landet som du tok fra. Det vil bety at det i beste fall dekket de kanskje 5% av flyvningen som var i det malaysiske luftrommet. Gitt den eksklusjonen, og Jeg fant neste det var sannsynligvis noe der som ekskluderte det beinet også.
Jeg leste videre. Ved å signere dokumentet tildelte du "forsikringsselskapet" rettighetene til å få tilgang til all din medisinske informasjon fra en evig kilde. Retten kunne ikke tilbakekalles av deg eller av boet ditt. Dette ble spesifikt oppgitt. Som jeg husker kostet "forsikringen" omtrent USD 3. Det virket som et røverkjøp. Men faktisk du betalte dem $ 3 for å skaffe seg rettighetene til alle medisinske journaler ugjenkallelig og for alltid. Denne retten har sannsynligvis betydelig verdi i forsikringsbransjen over hele verden.

Hva var flyselskapet? Det kan hende du kan regne ut av det faktum at et av flyene deres, styrt av en tidligere militærpilot som var sønn av en nasjonal leder, gikk tapt med alle ombord i usikre omstendigheter (Airbus faller ut av himmelmodus) på en kort internasjonal flytur i det samme generelle området som flyet mitt var i, i relativt nylig fortid. Jeg har lurt på siden hva som skjedde med passasjerer som prøvde å gjøre krav på passasjerforsikringene.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...