Spørsmål:
Island over julen
Grzenio
2012-09-12 14:50:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver å tenke på et godt reisemål for et ukes langt brød over jul eller nyttårsdag. Jeg er ganske opptatt av å se aurora, derfor tenkte jeg på de nordlige landene og Island spesielt. Noen spørsmål:

 1. Hvor sannsynlig er det å se nordlys på Island i slutten av desember? Innebærer det å få en organisert tur, eller bare gå ut av huset?
 2. Trenger vi en 4x4-bil om vinteren?
 3. Hvilke andre attraksjoner er tilgjengelige og verdt å besøke i løpet av vinter?
 4. Er Island et populært reisemål over jul? Dvs. blir overnatting og bilutleie vanskelig å finne og / eller dyrt?
To svar:
Kris
2012-09-12 15:32:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Dette avhenger sterkt av været og hvor du er på Island. Hvis du bor i Reykjavík, må du kjøre et stykke ut av byen for å virkelig få en god utsikt over nordlyset. På mer avsidesliggende destinasjoner kan det bare være å gå ut. Selvfølgelig kan det være overskyet hele uken. Det er ingen garantier.

  Faktisk, selv med klar himmel, er nordlyset ustadig og varierer avhengig av hvor mye solaktivitet det er. Oddsen for å se dem forbedres når du går lenger nord.

 2. Avhenger. Hvis du har tenkt å holde deg til hovedveiene og passe på å overvåke værmeldingene, vil en typisk sedan skaffe deg de fleste steder. Vi er ganske flinke til å holde hovedveiene åpne. Hvis du vil gå utenfor allfarvei, trenger du en 4x4 og bør reise med folk som er kjent med territoriet.

 3. Nyttårsaften, på Island, er vanligvis et massivt, ukoordinert fyrverkeri. Du kan til og med kjøpe din egen og være med. Det er også flere bål rundt øya om kvelden.

  Alle vanlige attraksjoner er også tilgjengelige, Blue Lagoon, nasjonalparker osv. Det er også solgte høylandsreiser om vinteren (ikke rett over jul), men været kan påvirke tilgjengeligheten.

 4. Du vil ikke ha problemer med å finne overnatting. Sommeren er fremdeles turist høysesong, og det bør være mange rom tilgjengelig. Oppdatering: Siden skrivingen av denne julen på Island har blitt mye mer populært blant turister. Jeg vil nå anbefale deg å bestille tidlig denne delen av året.

Vær oppmerksom på at jul på Island er en skikkelig høytid. Det betyr at nesten alle butikker og restauranter stenger om ettermiddagen julaften (kl. 18:00 er alt stengt) og ikke åpner igjen før om morgenen den 26.. Oppdatering: Ettersom turismen har vokst i løpet av denne sesongen, har flere restauranter nå åpent i løpet av denne tiden. Du bør likevel planlegge fremover.

Dette gjelder ikke nyttår. Butikker og restauranter vil være åpne hele nyttårsaften og nyttårsdag.

Takk for et detaljert svar! Kommer jeg tilbake til punkt (1), forsto jeg riktig at hvis været er gunstig, vil du garantert se nordlyset? Hvilken tid på natten skjer det vanligvis (f.eks. Time)?
@Grzenio Beklager, nei. Jeg redigerer for å avklare det. Nordlyset er ofte synlig om vinteren, men de avhenger av solaktivitet. Du har større sjanse for å se dem lenger nord du kommer.
0xC0000022L
2018-07-30 01:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spørsmålet ditt er åpenbart litt gammelt, og i beste fall vil du ha noen gode minner fra det som pleide å være hjemmet mitt da du skrev spørsmålene dine. Men jeg håper at andre med lignende spørsmål kan finne svaret mitt nyttig.

 1. Hvor sannsynlig er det å se nordlyset på Island i slutten av desember? Innebærer det å få en organisert tur, eller bare gå ut av huset?

  Problemet er ikke så mye nordlyset ( IMO aurora nettside) som avhenger helt av solaktiviteten, men heller skydekket. Av erfaring varierte dette mye i løpet av mine åtte år på Island. Jeg ville ikke føle meg komfortabel med å gjøre krav på den ene eller andre måten. Til slutt er det et spørsmål om flaks. Ingen sukkerbelegg fra meg. Å være litt lenger øker imidlertid sjansene dine. Det kan også være mulig å få bedre utsikt nær vannmassen i innlandet, for eksempel Þingvallavatn, og generelt å unngå lysforurensning øker sjansene dine også, forutsatt at du har klar himmel.

  Organiserte bussturer er tilgjengelige. Måten dette fungerer på er å kjøpe en billett og håpe på det beste. På det tidspunktet jeg bodde der og var vert for couchsurfers, var måten det fungerte ganske enkelt å gjenbruke den samme billetten neste natt (forutsatt at du ikke har andre planer) til du endelig får se auroraen (eller må dra). Jeg vet med sikkerhet at noen av gjestene mine tok tre turer til de var heldige å se nordlyset, men betalte bare én gang.

 2. Trenger vi en 4x4-bil om vinteren?

  Avhenger av hvor du planlegger å dra. Hvis det er bare veiene til de viktigste turistattraksjonene, har du vanligvis det bra med en "vanlig" bil. Det er imidlertid noen få unntak, for eksempel fjellovergangen i nærheten av Hellisheiði på vei fra Reykjavík til Selfoss (eller til og med bare Hveragerði). Det passet er ofte ufremkommelig om vinteren. Se etter aktuelle advarsler med SafeTravel.is med jevne mellomrom! Jeg har en venn som bor på Selfoss og pendler til Reykjavík (faktisk Hafnarfjörður, en satellittby som grenser til hovedstaden) nesten hver arbeidsdag, og han bruker ikke en 4x4. Men hvis du har mer dristige planer, kan en 4x4-stasjon alene ikke engang være nok. I et slikt tilfelle vil jeg alltid anbefale å følge med en lokal guide!

  Som en sidemerknad: piggdekk er obligatoriske i vintersesongen . Dette gjelder definitivt i desember, men jeg vet ikke når jeg begynner og slutter (mars eller april?). En lokal ville vite det. I alle fall kan du forvente at leiebilen din har slike dekk, uansett om den kan skryte av en 4x4-kjøretur eller ikke.

  Nettsteder jeg besøkte og likte om vinteren inkluderer: Gulfoss, Geysir / Strokkur, Þingvellir (veldig pittoresk under enhver sesong, selv uten nordlys), Borgarnes / Hvanneyri, Hveragerði, Selfoss og Hraunfossar / Barnafoss.

 3. Hvilke andre attraksjoner er tilgjengelige og verdt å besøke om vinteren?

  Jeg kan bevitne fyrverkeri-driften Kris beskrev i sitt svar. Den første vinteren på Island bodde jeg nær strandlinjen i Reykjavík, og det var der det offisielle fyrverkeriet ble vist. De påfølgende årene var ikke mindre sprø, men jeg hadde flyttet noen hundre meter innover i landet da (ingen direkte utsikt over strandlinjen).

  Attraksjonen (utenfor listen fra forrige punkt) jeg likte mest var Hraunfossar (oversettes til "lavafosser") og Barnafoss ("barnefoss", sørg for å lese historien på skiltene i nærheten). Begge er i umiddelbar nærhet av hverandre. Det er en hel rekke mindre fossefall som kommer ut av et enormt lavafelt, og det er ganske spektakulært både om sommeren og vinteren.

  Men hvis du også er interessert i kultur, gå til nærmeste utendørs (eller innendørs) svømmebasseng. Ingen bekymringer, de er alle oppvarmede. Og hvis du er heldig, vil det snø. Det er så spennende å ta en svømmetur, og når du kommer på overflaten, lander kjølige snøfnugg og smelter på ryggen. Å nyte et boblebad (helst også i et offentlig svømmebasseng) er også flott mens det snør og du får sjansen til å chatte med lokalbefolkningen. Alle offentlige svømmebassenger jeg besøkte hadde minst ett boblebad! Selvfølgelig er nok en hytte og en badestamp ved siden av Þingvallavatn uten lysforurensning enda bedre, ettersom du kanskje kan kombinere en felles opplevelse med koselig varmt vann og aurora.

  Hvis du foretrekker et litt mer turistisk alternativ til de offentlige svømmebassenger, men du kan planlegge et stopp i Laugarvatn (stedet heter Fontana) på vei fra Reykjavík til Gullfoss / Geysir, som er en mer moderne versjon av et offentlig svømmebasseng. med fin utsikt over nabosjøen.

  Endelig, og jeg unger deg ikke (!), ta bussen fra hotellet ditt i Reykavík til Elliðaárdalur, en pittoresk dal (-dal) i byen. Det er også flott når som helst på året.

  Hvis du tar med puter (å sitte på), er boblebadet ved strandlinjen i nærheten av lyshuset i Seltjarnanes også et flott sted å slappe av. Om sommeren kan du hoppe over putene og ta med vin og tid i stedet. Store solnedganger skal nytes fra dette stedet (mest om sommeren).

 4. Er Island et populært reisemål over jul? Dvs. blir overnatting og bilutleie vanskelig å finne og / eller dyrt?

  Hovedsesongen er mellom mai og september (eller begynnelsen av oktober), hvis jeg ikke husker riktig. Så du besøker utenfor sesongen. Men Island er generelt dyrt. Etter å ha vært vert på couchsurfing på Island, kan det være en måte å spare utgifter på (men jeg likte ikke den gjesten som bare brukte meg til gratis overnatting, dvs. som "hotellutskiftning"). De (lokalbefolkningen, uansett om utlendinger eller islendinger) vil også vite hvor de skal handle dagligvarer og kan vise deg rundt. Hvis du er heldig, har de en bil, og du kan kjøre.

  Merknaden om helligdager er litt av en biggie, som Kris påpekte. Flere av sofasurferne mine ble bitt av det. Spesielt i hovedstadsområdet trenger du ikke bekymre deg. Det vil alltid være en åpen restaurant som er villig til å mate deg. Det er bare dyrere enn å kjøpe dagligvarer i en rabatter. Dette avhenger av plasseringen skjønt. Mindre byer (og det er stort sett alt annet enn Reykjavík) vil noen ganger ikke tilby den luksusen. Men hvis Reykjavík var baseleiren din i 2012, vil jeg si at du hadde hatt det bra den gangen. Og jeg vet fra statistikken at antall turister har vokst siden den gang. Så situasjonen vil ha blitt bedre.

NB: Det kan være lurt å få noe å stramme under skoene mens du besøker Island om vinteren. Jeg har prøvd mange forskjellige løsninger, og de beste jeg har funnet ble kalt "YakTrax pro". Den eneste gangen du må være forsiktig med disse er når du kommer fra den våte gaten inn i en butikk med flislagt gulv eller lignende. Fordi disse tingene ikke gir grep på overflater som fliser. Men de jobber utmerket på snø, is og til og med vanlig bakke.

En ting til. Hvis du har sett bilder av nordlyset på Instagram eller noe slikt, ikke la deg lure. Ofte er disse bildene tatt med langvarig eksponering, som fanger selv de svakeste nordlysene og får dem til å se spektakulære ut. Med det blotte øye ser det ofte ikke like spektakulært ut.

Og en ekstra advarsel er nok også i orden: Islandsk natur kan være forrædersk. Det er veldig naturskjønt og vakkert, men spesielt utenfor sesongen bør du heller bruke litt penger på en lokal for å veilede deg (eller til og med fortelle deg at du ikke skal ta en bestemt tur) enn å ende opp med folk fra Bjorgunarsveit (redningstjenester) eller frosset i hjel på toppen av et fjell fordi den plutselige skyen gjorde det ganske vanskelig å finne veien ned igjen. Så stol på lokalbefolkningen og deres skjønn.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...