Spørsmål:
Fotturer på Island i juli eller september?
JNevens
2016-08-30 23:15:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg planlegger en 3 ukers tur til Island sammen med 3 venner. Vår plan er å leie bil og følge hovedringveien, men også å forlate bilen og gå turer innover i en dag eller to. Etterpå går vi tilbake til bilen og fortsetter på ringveien. Når vi går innover i landet, vil vi gjerne bo i hyttene spredt rundt øya.

Nå leser vi juli er den beste tiden å besøke Island, men også den travleste og dyreste perioden. Mens september kanskje er litt kaldere, men prisene og mengden turister går ned.

Er det andre ting vi må ta i betraktning når vi sammenligner juli til september?

Noen av dere har erfaring med å gå turer innover i september? Hvordan var det? Var det allerede snø? Er det mulig å bo på hyttene i september?

En svar:
pnuts
2016-09-03 17:38:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det andre ting vi må ta hensyn til når vi sammenligner juli med september?

Sommerturistsesongen er fra slutten av mai til begynnelsen av september. Sent på september nærmer seg vinter, men en "god" septemberdag kan godt være bedre enn en "dårlig" julidag, selv om været blir kaldere og stormere i løpet av juli - september.

Noen av dere har erfaring med å gå turer innover i september?

Dessverre, ikke en venn fra skolen tilbrakte flere uker på egenhånd i en isolert fjord der i sommerferien.

Hvordan var det?

I en uke var samtalen han hadde med et esel, så det var kjedelig i begynnelsen, men han overlevde og hadde det bra.

Var det allerede snø?

Nei, unntatt på høyt underlag.

For mer enn du vil vite om Islands vær, se Einarsson. Det kan være verdt å huske på Icelandic Met Office:

Island har et mye mildere klima enn navnet og beliggenheten ved siden av polarsirkelen ville tilsi. En gren av Gulf Stream strømmer langs den sørlige og vestlige kysten og demper klimaet. Dette bringer imidlertid mild atlantisk luft i kontakt med kaldere arktisk luft, noe som resulterer i et klima som er preget av hyppige endringer i vær og storm.

Også en spesiell strømadvarsel:

Isvann strømmer ut i Múlakvísl-elven, sør for Mýrdalsjökull. Høy, men konstant ledningsevne måles i elven, og gassmålinger i området viser høye konsentrasjoner av hydrogensulfid. Folk anbefales ikke å tilbringe lengre perioder nær elvebredden.

.

Er det mulig å bo på hyttene i september?

Ja, se for eksempel Bungalo.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...