Spørsmål:
Hvilket fly er det tryggeste?
MOON
2014-06-04 03:59:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det noen kilde eller forskning om kollisjonsstatistikk for hver flytype? For eksempel vil jeg vite antall krasjer, omkomne og datoene. Jeg vil vite hvilken type fly som har den sikreste rekorden. Er det en sammenheng mellom billettprisen og sikkerhetsjournalen?

Det er veldig mange variabler som går inn på å definere hva som gjør et fly "trygt" eller ikke, og jeg tror for mange til å være ansvarlige her i et enkelt innlegg. DC-10 hadde mange tidlige krasj, men etter at flere designfeil ble rettet, viste det seg å være veldig pålitelig. Concorde fikk derimot aldri sjansen. Dessuten vil jeg være mer bekymret for usikre flyselskaper i motsetning til usikre fly; dårlig vedlikehold eller trening kan gjøre selv det "sikreste" flyet til en ulykke som venter på å skje.
Uten tvil en av de første - noen av 'Wright' flyene krasjet ALDRI.
Det er ikke noe som heter "tryggeste fly". Det er russiske fly og andre fly, ta alltid ikke-russiske.
@MeNoTalk Ingenting mot Tu-154! Det var ikke dårlig samvittighet for terrorplott, last overbelastning eller drunken flykontroll. For det eneste flyet som er i stand til å lande på ikke-asfalterte (!) Flyplasser under artiske forhold, har det ganske god rekord.
"For bredt" gir ingen mening i det hele tatt for dette spørsmålet. Det ber om statistikk. Det er greit å diskutere problemene med statistikk, men statistikk eksisterer, og det er ingen måte dette spørsmålet er utenfor emnet eller for bredt. Det gjør ikke internett bedre ved å lukke dette spørsmålet.
Selv om du vet hvilket fly som er tryggere, har du ikke noe valg når du skal kjøpe billett til fly fra A til B. Eller kanskje du vil spørre "hva er flyet" og deretter velge om du vil kjøpe billett eller søke etter et annet selskap?
* "Er det en sammenheng mellom billettprisen og sikkerhetsjournalen?" * Er det mindre sannsynlig at flyet krasjer fordi du kjøper en billett på business class enn en billett i økonomiklasse? Det er mulig at det er en sammenheng, men det vil ikke være direkte; det kan godt være at det er fullmakt til utgifter til flyvedlikehold.
det ville være fint hvis du forlot oss folk på luftfarts-betaen (http://aviation.stackexchange.com/) noe å svare på :) ...
@HeidelBerGensis "russiske fly" betyr ganske mye Sukhoi Superjet 100 og Tu-204 siden alt annet er avviklet. Begge hadde svært få ulykker, alle involverte menneskelige feil. Så kanskje du bør sjekke fakta først før du kaster rundt kommentarer som det.
Fire svar:
lambshaanxy
2014-06-04 05:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle moderne fly må gjennom utrolig strenge sikkerhetskontroller og er egentlig like trygge . Ulykker er så sjeldne at noen tilsynelatende forskjeller i flysikkerhet for det meste er meningsløse statistiske avvik.

Airfleets.net har et ulykkediagram per flytype, men det er ikke lett å lage noen praktiske konklusjoner om det. For eksempel har Boeing 737 langt flere ulykker enn noen annen, men det er ikke fordi den er usikker, det er fordi det er flere 737-er enn noe annet jetfly. Det har også eksistert siden 1960-tallet, med mange av de gamle flyene som fortsatt flyr steder som Afrika med dårlig vedlikehold og minimalt tilsyn, noe som forklarer hvorfor hver eneste 737-ulykke siden 2000 (unntatt en i Nord-Canada) har skjedd i land i den tredje verden. Med noen tiltak er faktisk den reviderte 737 "NG" (neste generasjon) blant verdens sikreste fly, med en ulykke per 16 047 900 flytid, noe som betyr at du statistisk sett trenger å sitte i ett i nesten to tusen år i gjennomsnitt før det styrtet.

Det er også fly som Airbus 340, Airbus 380 "superjumbo "og Boeing 787 Dreamliner som har aldri hatt en dødsulykke, men de er også relativt nye og relativt sjeldne. Hvordan måler du til og med sikkerheten deres?

Alt i alt så den gamle om taxi til flyplassen langt farligere enn flyet fortsatt gjelder, men hvis du vil minimere sjansen for å være i en ulykke, se på flyrekordet, flyets størrelse (i grunn, jo mindre jo verre) og forholdene det har å fly i (fjell, dårlig vær osv.) vil være mer nyttig.

Linken din til 737 ulykker siden 2000 inkluderer kun krasj som drepte mennesker, avskrev flyet eller på annen måte var uvanlige (se [Wikipedia's retningslinjer i luftkrasjlister] (https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:PLANECRASH#Aircraft_articles) ). Aviation Safety Network har [en mer omfattende liste] (http://aviation-safety.net/database/types/Boeing-737-series/database/4). F.eks. Hadde et 737 fraktfly sammenbrudd i Storbritannia i april 2014; en britisk passasjer 737 fikk haleslag i Portugal i februar; en annen ble skadet i en tung landing på Azorene, også i februar.
Men selv den mer omfattende statistikken jeg nettopp sitert, endrer ikke hovedbudskapet i innlegget ditt.
Jeg tror antall krasjer per en million flyturer kan være et godt tiltak etter å ha vurdert sikkerheten til et flyselskap.
Kan noen gi meg sikkerhetsjournalen til Pegasus Airlines? Jeg vil ha antall krasjer per en million flyturer eller per flyreise.
Pegasus har aldri hatt en betydelig ulykke, det nærmeste var et landingsutstyrsproblem løst uten tap. https://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_A Airlines#Incidents_and_accidents
"Jeg tror antall krasjer per en million flyturer kan være et godt tiltak etter å ha vurdert sikkerheten til et flyselskap." Egentlig ikke. Det ville skjevhet til fordel for langdistansefartøy og mot kortdistansefartøy. De aller fleste ulykker skjer under start eller landing, så det ville ikke være veldig meningsfullt å sammenligne statistikk per flyturstime for et fly med en gjennomsnittlig flytid på en time med de med en gjennomsnittlig flytid på 8-10 timer.
dlanod
2014-06-04 05:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I stedet for å se på sikkerhet som en funksjon av flyet, er det mye mer nøyaktig å si at sikkerhet er en funksjon av flyselskapet. For å gi perspektiv, gir AirDisaster en rangert statistisk analyse av utvalgte fly etter dødsulykker (nøyaktig til 2004, slik at de nyere modellene utelates). Selv Concorde, det verste rangerte flyet, hadde bare en dødsulykke bare 0,001% av flyreisene.

  Model Rate Events No. Flyreiser Rang Saab 340 0,33 3 9,0 Millioner 1 McDonnell Douglas MD-80 0,45 9 20 millioner 2 Boeing 767 0,46 3 6,5 millioner 3 Boeing 757 0,56 4 7,2 millioner 4 Boeing 737 0,62 47 76,0 millioner 5 Boeing 727 0,66 46 70,0 millioner 6 Airbus A319 / 320/321 0,67 4 6,0 millioner 7 Fokker F-70 / F- 100 0,67 3 4,5 millioner 7 Embraer 120 Brasilia 0,71 5 7,0 millioner 8 McDonnell Douglas DC-9 0,76 42 55,5 millioner 9 ... Aerospatiale Concorde 12,5 1 0,08 millioner 19 

Hvis du sammenligner det med statistikken over flyulykker har en rekke flyselskaper høyere priser enn de verste flyene. Hvis du er bekymret for sikkerhet, er det en irrasjonell frykt, men du kan prøve å dempe den frykten ved å unngå flyselskaper med en nylig historie med dødsulykker i stedet for å prøve å unngå spesifikke fly.

Jeg lurte på når noen ville nevne Concorde. Det gikk fra "tryggest" til "minst trygt med betydelig margin" på et øyeblikk.
Og det er et perfekt eksempel på hvor ubrukelig denne typen statistikk er. 30 år med hendelsesfri tjeneste, ett skrogtap på grunn av FOD på rullebanen. Hvordan gjør det det til et usikkert fly?
Alt dette snakket om Concorde gjør meg utrolig nostalgisk, dårlig Aviation SE-entusiast som snakker her :(
@Paul Vel, for å være rettferdig, var det flydesignet som tillot FOD å ødelegge flyet. IIRC, FOD fikk bare et dekk til å blåse. Et fly skal kunne overleve å blåse dekk uten å ta fyr og krasje.
Uansett, fra et statistisk synspunkt kan du ikke trekke noen konklusjoner om Concorde's generelle sikkerhet fra en hendelse.
@reirab Det var mindre flydesign og mer pilot- og operasjonsfeil som førte til Concorde-krasj. Det var en rekke grove driftsfeil som førte til at fôret kunne indusere et tankens overtrykk og brudd (vedlikeholdsfeil førte til å antenne drivstoffet) og en påfølgende mislykket gjenoppretting på grunn av W&B.
Thorsten S.
2014-06-04 05:24:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spørsmålet er av en bestemt grunn meningsløst, det er som å spørre hva slags radio som er tryggest i en bil.

Årsaken er ganske enkelt at de fleste dødsulykker ikke er forårsaket av flytypen, men av pilotfeil, dårlig pleie eller miljøpåvirkning (nedbrudd osv.). Det er ingen grunn til å tro at noen krasj ikke hadde skjedd med nøyaktig samme pilot, men et annet fly. Ettersom et krasj alltid er involvert med svært høye hastigheter, er den typen kroppsbeskyttelse ("indre sikkerhet") et fly også identisk ... det vil si ingen.

Naturligvis er det forskjeller i sikkerhet : Et lite fly som en Cessna eller Piper eller militære jetfly er mye mer usikre enn sivile jetfly. Men jeg antar at du ber om forskjellige typer sivile jetfly.

Det som eksisterer er "trygge" flyselskaper: Flyselskaper som har gode piloter, nye fly med god pleie og en "bedre trygg enn beklager" holdning.

Selv om det ville være antall krasj etter flytype, sier de ikke noe. Fordi viktigheten av typen er ubetydelig og krasj er svært sjelden, har tallene en poisjonsfordeling: Ett flyselskap X kan ha 15 krasj og flyselskap Y 0 krasjer uten forskjell i kvalitet.

@pnuts Naturligvis en forenkling, hvis jeg fortsetter analogien hvis du har en veldig kraftig radio og øker volumet, risikerer du sikkerheten din. Tilbake til eksemplene: Comet-problemet var ukjent før årsaken ble funnet, Starfighter er et militærfartøy. Underholdningssystemet forårsaket problemer i A320, en Boeing 757 og en Boeing 767. ADIRU-feilen oppstod ikke bare i A330, men også en Boeing 777-200. Og hva var det med batteriproblemene i Boeing-maskinene? Egentlig er det ikke noe som virkelig påvirker sikkerheten i forhold til pilotfeil
@pnuts Hva var hendelsen med Airbus A320s underholdningssystem? Jeg er klar over [Swiss Air 111] (https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Air_Flight_111), men det var en MD-11.
@pnuts Ingen bekymringer - jeg fulgte poenget ditt, jeg var bare usikker på det spesifikke eksemplet.
Kometen hadde nagler _stanset_ gjennom skinnet for toppnavigatorens vindu. Et utstanset (i motsetning til boret) hull har et mangfold av små sprekker rundt og bare venter på noen få hundre trykksykluser for å begynne å spre seg.
Douglas Held
2014-06-05 20:15:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du kjører statistikken, vil du sannsynligvis få forskjellige svar for:

  • Sikkerhet per tur
  • Sikkerhet per reisekilometer
  • Sikkerhet pr. reisetid

Du må tenke på hva du virkelig vil vite. Du kan også tenke på årsakene til lufttransportulykker som fører til dødsfall. De har en tendens til oftere å bli bortfalt i vurdering, kommunikasjon eller trening av flybesetningen. I private fly skyldes dødsfall vanligvis overtillit i dårlig vær.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...