Spørsmål:
Er det godt signerte turstier opp de syv fjellene i Bergen?
Gagravarr
2013-06-27 21:45:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I følge WikiVoyage-siden på Bergen er sentrum omgitt av en gruppe fjell og topper kjent som Seven Mountains . Jeg har lest at den mest sentrale av fjellene, Mount Fløyen, har både kabelbane og godt signerte stier, så å gå opp at man skal ha det bra.

Hva med det andre av de syv fjellene? Har de også godt signerte turstier? Eller er situasjonen med de som liker å vandre det meste av Munroe-fjellene i Skottland, hvor du virkelig trenger å kjøpe riktig 1: 25k turkart?

@gerrit Min tankegang var å spørre der om råd om kart hvis det var behov for det, ruter å ta hvis det er vanskelig osv., Som her virket stedet å spørre om det er noe enkelt eller noe TGO verdig!
Vel, jeg sa ikke at spørsmålet er utenfor emnet her (jeg er ikke sikker, det passer nok heller heller), men jeg skjønte bare at alle som surfer på dette spørsmålet, også kan være interessert i [Outdoors.SE]. Bare å prøve å få litt mer publisitet for sistnevnte.
Fem svar:
Mark Mayo
2013-07-04 09:34:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I følge et av de lokale selskapene, Fløibanen:

Retningsskiltene på Bergensfjellene viser hovedstiene, som er tydelig merket på turkart . Vær oppmerksom på at nylige stormer, snø og is eller hærverk kan vende disse tegnene. Dette gjør det spesielt viktig å vise respekt for været - og tåke og værforandringer kan komme plutselig i fjellet. Det er alltid lurt å ta med et godt kart og kompass.

Dette ser ut til å indikere at Fløyen ikke er alene om å få skiltet sine turstier.

Gagravarr
2013-07-15 14:35:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hovedsett av fjell for fotturer når du starter fra sentrum er 2/3/4 (avhengig av hvordan du teller!) nordøst for sentrum, inkludert Fløyen (den med taubanen ) og Ulriken (med taubanen). Det er et anstendig antall ordentlige turstier opp og rundt disse.

Løypene er i stor grad delt inn i "grønne", som er godt laget stier og ganske flate (tror jeg ofte blir brukt til langrenn ski om vinteren), og prikkete sorte, som ofte er ganske bratte og ikke sminket.

To ting å være oppmerksom på navigasjonsmessig - det er ikke så mange kartavler lagt ut, og mens de er der er skikkelige tegn ved hvert kryss, de er ved navn, men uten avstander. I motsetning til lignende stier i Amerika, er det ikke avstandsmarkører mens du går, og i motsetning til lignende i Storbritannia er det ikke avstander i kryssene. Karttavler var mye mindre vanlige enn i lignende områder i andre land jeg har gått i.

Hvis du bare vil vandre opp Fløyen, vil jeg si at du har det bra med bare et lokalt turistkart - de går normalt rundt der og har de fleste turveiene. For litt mer enn det, kan du ha det bra med å bruke et lokalt turistkart for å komme deg til starten av en sti, og ta et bilde av et av de store kartene du finner i starten. For noe annet, skaff deg et kart før du legger ut. Det er noen flotte turer like i nærheten av byen, noen vakre innsjøer for svømming i, fantastiske utsiktspunkter osv., Og det ville være veldig synd å gå glipp av noen av dem gjennom å ikke ha et kart for å finne dem!

Good answer! I'd probably add that the trails at the top of Ulriken are much more "rugged" and over more broken ground than the Fløyen trails which are much smoother, something which caught me out slightly when I visited!
ryanjdillon
2014-05-20 18:10:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er riktig at det ikke er avstandsmarkeringer på skiløypene, men jeg synes det er vanskelig å gå seg vill på noen av disse løypene. Hvis været bare er ganske fint, vil det være mange mennesker ute, og fortsatt noen ute i regnet, som du kan følge eller spørre. En av de populære, lengre turene folk gjør rundt her kalles " Vidden", som er et platå mellom Fløyen og Ulriken og tar omtrent 4-9 timer avhengig av hastighet osv.

To gode ressurser for alle stier, hytter og utendørs ting: UT.no & DNT

Hvis du ønsker å få et kart av fjellene og stiene deres, i tillegg til å få forslag og svar på spørsmål, kan du kjøpe en i DNT-butikkfronten på Marken (nær togstasjonen; google map "DNT, marken, bergen"). Skjønt, jeg har ikke en og har ikke funnet det nødvendig for stier rundt Fløyen og Ulriken.

Her er en lenke til kartet.

Gud tur!

Stewie Griffin
2014-10-02 23:03:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har allerede fått ganske mange gode svar, men de fleste av dem fokuserer på fjellene nord-øst for sentrum. Jeg vil prøve å gi et grundigere svar, inkludert alle de 7 fjellene, og hvordan de kommer til dem.

La oss først se på en liste over de 7 fjellene:

De 7 fjellene:

  1. Lyderhorn (396 MAMSL *)
  2. Damsgårdsfjellet (317 MAMSL)
  3. Løvstakken (477 MAMSL)
  4. Ulriken (643 MAMSL)
  5. Fløyen (400 MAMSL)
  6. Rundemannen (568 MAMSL)
  7. Sandviksfjellet (417 MAMSL)

* MAMSL: Meters Above (Mean) Sea Level

The 7 Mountains Hike

Den mest åpenbare måten å nå alle de 7 fjellene på er å gjøre " The 7-Mountains Hike" (7-fjellsturen). Dette er en 34 km tur, med en kombinert aksent på 2400 meter. Dette er en utfordrende tur som vil ta omtrent 8 timer for en voksen mann i god fysisk tilstand og ikke inkluderer noen pauser. Denne fyren gjorde det på under 4 timer, men merk at overskriften i artikkelen er: "Neppe spesielt sunn". Som du sikkert skjønner, er dette en tur du bør være godt forberedt på, men det er ikke gjennomførbart. Hver mai er det en organisert fottur der mer enn 8000 deltar, og de fleste avslutter.

Du vil ikke se mange mennesker som bærer kart, og på en solskinnsdag bør det heller ikke være nødvendig. Imidlertid har de fleste du ser der oppe, gått på disse fjellene mange ganger før og kjenner stiene godt. Du vil sannsynligvis også være blant veldig få som går hele 7 fjellturen hvis du velger en tilfeldig dag.

Gravdal, utgangspunktet er en 15-minutters busstur fra sentrum , og bussen går omtrent hvert 30. minutt.

Anta at du ikke vil gjøre hele turen, det er muligheten for å bare gjøre "4 Mountain Hike", som bare er de 4 siste fjellene. Hvis du gjør det, kan du ta bussen dit du starter turen til Ulriken (bussholdeplassen heter Montana). (Til nitpickers: Ja, den offisielle 4 Mountain Hike starter ved Årstad VGS, men det er lettere å finne og lettere å vandre fra Montana.) Mer info nedenfor.

enter image description here

Det er tegn som forteller deg hvilken vei du skal gå, men noen ganger kan det være vanskelig å få øye på dem. Hvis du er ved veien, viser grønne skilt som den nedenfor deg hvilken vei du skal gå for å finne startpunktet for turen. Det er slike tegn for alle fjellene, men du må være på rett sted til å begynne med. Turistinformasjonen kan fortelle deg hvor du skal dra.

http://www.hassall.no/galleri/originals/3388.jpg Foto: John Hassal ( http://www.hassall.no/index.php?pageId=galleri&evtId=369)

Når du har startet turen, ser du forskjellige tegn, for eksempel tegnene nedenfor. Som du kan se, viser de deg ikke hvor lang turen er, bare retningen. Du har også skilt på vei som forteller deg om du er på rett spor.

enter image description here

enter image description here

Turforslag:

1: Vidden

Med mindre du er fast bestemt på å gjøre 7 Mountain Fottur, blir tiden din sannsynligvis best brukt på å gå over Vidden. Det er en tur som går fra Ulriken til Fløyen og har flott utsikt over byen og dens omgivelser. Du kan forkorte turen ved å ta Fløibanen og / eller Ulriksbanen. Hvis du går opp fra Montana til Ulriken over platået til Fløyen, vil det sannsynligvis ta deg omtrent 5 timer. Det meste av stien er over steinete terreng, men det er et par seksjoner der det kan være ganske vått og gjørmete, så vanntette sko er fornuftige.

2: Velg og velg

Hvis du er i Bergen, er å besøke Fløyen et absolutt must! Hvis du velger å gå eller ta taubanen, er det opp til deg. Du kan gå ganske enkelt fra Fløyen til Rundemannen, men etter min mening er det ikke verdt turen. (Du kommer forbi Rundemannen hvis du går Vidden).

Turen til Sandviksfjellet er også enkel, og kan være en fin tur hvis du vil gå litt rundt. Du vil ikke risikere å få skitt på skoene dine hvis du går til Sandviksfjellet, siden stiene rundt Fløyen ser ut som de nedenfor (det er faktisk stien fra Fløyen til Sandviksfjellet og ikke bare en tilfeldig).

enter image description here

Å gå opp og ned Ulriken er også en fin tur, og du kan ta taubanen en av veiene. Utsikten er fantastisk, og det er en restaurant osv. På toppen. Det er vanskelig å gå galt når du kommer til Montana, og det er en 20-minutters busstur fra sentrum.

Min personlige favoritt er Løvstakken, som har flott 360 graders panorama utsikt. Fra sentrum er det enklest å ta bussen til Solheimslien og følge skiltene og stien. Også denne veien er vanskelig å gå glipp av. Skal du bare opp og ned Løvstakken trenger du ikke kart / kompass. Som med Vidden, kan det være litt gjørmete hvis det har regnet.

Sko: Jeg bruker alltid løpesko, uansett hvilken av fjellene / turene jeg gjør. Det er stor sjanse for at den blir våt, men jeg synes at tursko er litt overkill.

xarlymg89
2019-02-01 15:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Før bodde jeg i Bergen mellom 2011 og 2012. Jeg dro dit under Erasmus-utvekslingen min og gjorde mange ganger de 7 fjellene som byen har rundt seg. Det er ganske godt signert, men som noen påpekte, er det ikke perfekt.

De fleste turene går imidlertid mellom 3 og 5 timer. Avhengig av treningsnivå og værforhold. Siden det kan være vanskelig, spesielt om vinteren, å gå oppoverbakke på grunn av snøen og definitivt på grunn av isen.

Jeg skrev et blogginnlegg for nesten 2 år siden, Bergen fotturer: The ultimate guide for Seven Hills city. Jeg regner med at navnet på blogginnlegget høres super utrolig ut. Men for å være ærlig, det er ganske godt detaljert. Du har transportindikasjonene for hvordan du kommer til startpunktet for hver av stiene, og jeg forberedte turstiene over et kart også. Det er til og med foreslått en kombinasjon av fjell som du kan vandre i løpet av samme dag, uten å måtte kjøre fjell eller uten å gå 10-12 timer på en dag.

Ta en titt på det!Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...